webmaestro

Eksempler på elementer, der er værd at holde øje med

Eksemplerne nedenfor er udsnit af de ting jeg støder på oftest, men listen er på ingen måde fyldestgørende. Jo flere plugins, integrationer og implementeringer du har mellem WordPress og eksterne systemer eller SoMe konti, jo flere elementer er der at holde øje med.

Det kan hurtigt blive en jungle, men frygt ej med denne feature af Webmaster Service ordner jeg det for dig! Her er et par eksempler:

WordPress Webstedshelbred

En ny feature lanceret i version 5.2 af WordPress tillader administratorer at tage et dybere sundhedstjek af deres site. Du finder informationen under Værktøjer > Webstedshelbred.

Her finder du en lang række anbefalede forbedringer og - forhåbentlig ikke for mange - kritiske problemer, der gerne skal løses. Der er foreslag til alt omkring opdatering af PHP version på din webserver til fjernelse af forældede eller ubrugte plugins.

Men du behøver ikke sætte dig ind i, hvad det betyder for jeg håndterer det for dig.

Brud på kommunikation mellem dit site og en ekstern service/konto/SoMe platform

Oftest sker det ved, at der foretages der ændringer i de API'er, der forbinder og tillader kommunikation mellem dit WP site og en SoMe konto. Fx. kan dit Instagram feed stoppe med at virke, fordi Instagram laver op i et system. Det samme gør sig gældende med næsten alle eksterne service.

Nogle gange sker der også drift-problemer, når ændringer i privatlivsbetingelserne foretages, der kræver at man accepterer dem på ny.

Gode plugins giver en notifikation herom på administrator siden med instrukser, således at der kan blive taget hånd om det og fx. dine posts på Instagram stadig bliver vist på dit site.

Sub-opdateringer i tema og plugins

Det er imod best-practices i WordPress økosystem, men der er alligevel en del tema og plugins, der har en slags under-systemer, som de synes er en god idé at opdateret separat. Det vil sige, det er ikke nok at holde øje med opdateringer under Plugins-fanen i dit WordPress kontrolpanel.

Diverse database opdateringer

Woocommerce har ofte behov for database opdateringer, der også kræver aktiv administrering af en bruger.

Sådan foregår det, når jeg laver et manuelt audit

Det lyder så fint, men i praksis betyder det, at jeg scanner dit WordPress kontrolpanel for notifikationer og opdateringer. Dette gøres én gang i ugen, sammen med den generelle opdatering og vedligeholdelse.

closearrow-circle-o-downellipsis-v linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram