webmaestro

"Men min webside aldrig nede og altid tilgængelig!"

.. Når du kigger på den.

Væbn dig med viden om din websides tilstand

Den vil helt sikkert være oppe og tilgængelig næsten alle de gange du kigger på den. Men det nytter ikke noget, at du bruger alle døgnets timer på at trykke "refresh" i din browser for at verificere, at dit site faktisk kører.

Og det gør jeg selvfølgelig heller ikke. I stedet bruger jeg sofistikeret partner-software, der monitorerer dit sites oppetid og hastighed 24/7, hvert minut. Systemet sender også en alarm ud, når websiden er utilgængelig, hvorpå jeg skrider til handling og fejlsøger.

Klient side med ustabil performance - hostet af one.com

Men bare rolig, du behøver aldrig tage stilling til ovenstående billede, med mindre du ønsker det. Det er sådan, det ser ud for mig, når jeg vurderer tilstanden af din websides performance (performance = oppetid & hastighed), hver dag.

data over webside performance, hastighed og nedetid
Alle websider har en unik "puls"

Målet med denne feature af Webmaster Service er, at væbne dig med viden om hvordan din webside og webserver klarer sig i dagligdagen. Med denne viden kan du træffe informerede beslutninger om at optimere websiden eller webserveren, eller bare med ro i sindet være bevidst om, at alt kører som det skal.

SSL certifikater udløber også

Desværre så har jeg flere gange været vidne til at et site pludselig ser sådan her ud:

Firefox browserens notifikation, når et SSL certifikat udløber

Det sker bl.a. når et SSL certifikat udløber eller andre årsager invalideres og man kan nemt tro at websiden er hacked eller af en anden årsag utilgængelig. VIrkligheden er heldigvis knap så slem. Man kan se bort fra advarelsen og bruge siden som normal (minus betalingsmoduler), men det er de færreste der ved.

Man skal altså fange den slags fejl øjeblikkeligt, så ingen besøgne vil blive mødt med dette skærmbillede. Det er her den rigtige skade er. Google staffer desuden websider med invaliderede SSL certifikater (og websider helt uden)

Hvordan foregår webside monitorering?

Det foregår alt sammen med eksterne pings, der hverken kræver software installation på websidens server, webserver ressourcer eller roder med tracking (fx. Google analytics). Der er altså slet ingen hage ved at overvåge websidens hastighed og oppetid.

Enhver seriøs business er nødt til at have syn for sagen, når det kommer til websidens performance.

Når websiden er nede, eller den bliver loader uansvarligt langsomt, slår jeg alarm via opkald eller e-mail. Afhængig af vores aftale, går jeg straks igang med at undersøge og fikse problemet eller afventer dine instrukser og input på sagen.

Alle websider og server-kombinationer er unikke, men én fælles nævner for alle hosts jeg overvåger er, at absolut ingen af dem lever op til deres målsætninger om 99,98% oppetid, og da slet ikke, hvis vi definerer oppetid som en webside load tid på mindre end 30 sekunder.

Mener du selv, at det er OK at vente 30 sekunder på en webside loader, fordi shared hosting webserveren har travlt med andre ting? Dine kunder og klienter venter ikke 30 sekunder.

closearrow-circle-o-downellipsis-v linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram