webmaestro

VPS hosting, eller "Virtual Privat Server", er en server-type, der står i konstrast standard webhotel, også kaldet "Shared hosting". Webmaestro benytter en VPS opsætning, der er optimeret til WordPress ift. hastighed og sikkerhed.

Hvorfor vælge en VPS fremfor en billig shared host?

Modparten til en VPS er shared hosting, eller webhotellet (tænk fx. One.com, Unoeuro/Simply o.lign.). På en shared host deler du - som navnet antyder - server ressourcer med mange tusind andre websiter, der gør dit site ustabilt i sin oppetid og hastighed/performance. Det gør sig gældende for næsten alle websider, store som små.

Hvad vil det sige, at VPS'en er optimerert til WordPress?

Ud over en langt hurtigere webside, er der en række ekstra features med i løsningen, der gør denne VPS optimal til WordPress:

  • SSL certifikat er naturligvis givet
  • Stærk firewall: WordPress orienteret server firewall, samt sikkerheds-hærdet webserver konfiguration
  • Malware & antivirus scans: Løbende server-side anitivirus scans
  • Fin-tunet NGINX med fastCGI: WordPress optimeret server konfiguration
  • ElasticSearch & ElasticPress: Optimeret søgefunktion til WordPress
  • Server snapshots: Server backups som ekstra lag af sikkerhed til den cloud backup, der allerede følger med Webmaster Service Ekstra

De gængse shared host løsninger bruger ikke optimeret konfiguration til WordPress, og er i stedet tilpasset således, at der kan køre en lang række af applikationer i stedet.

Det kan være du er undtagelsen

Hvis du er nysgerrig på hvordan lige præcis dit site klarer sig på dens nuværende shared host løsning, hvor robust det er i performance og hastighed igennem dagen, så er du velkommen til at tage kontakt og jeg skal give dig en gratis uges monitorering. Læs mere under overvågning af websidens oppetid og hastighed.

Hvordan foregår det rent praktisk

Det er så simpelt. Hos din DNS udbyder (der du har købt domænet), peges "A records" hen på den nye servers IP-adresse. På den måde har du stadig fuld kontrol over dit domæne og de relevante DNS indstillinger her.

Webside hosting foregår også 100% uafhænging af fx. din email hosting, så du kommer ikke til at opleve nogen form for nedetid eller komplikation der.

Hvis du ønsker adgang til rod af din webserver, får du naturligvis enkrypteret SFTP adgang med brugernavn og kodeord.

Hvad koster det?

Som udgangspunkt koster en VPS hosting løsning 95,00kr/md, der betales per kvartal sammen med Webmaster Service. Du vil altså ikke være bundet ét år frem ad gangen på din host, som det normalvis gøres.

Hertil skal du medregne migrering, opsætning og DNS konfiguration af din webside på den nye VPS. Det tager normalvis 1-2 timer og afregnes via klippekortløsningen. Det er en engangudgift og fremadrettet er vedligeholdelse og management af webserveren inkluderet i Webmaster Service.

closearrow-circle-o-downellipsis-v linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram