webmaestro

En staging server er hvad navnet antyder, en iscenesættelse af de ændringer der er foretaget på et andet domæne end det "rigtige" site, man ønsker at lave en ændring eller opdatering til. Man verificerer og tester kort sagt ændringerne på en klon, inden det rigtige site modtager ændringer, opdateringer, eller hvad der nu gør sig gældende. Denne service er designet til at blive brugt med WordPress.

Hvem er en staging server relevant for?

I virkeligheden er en staging server relevant for alle , men fordi WordPress i den grad har strømlinet opdatering af kildekolde, samt har en masse indbyggede mekanismer der gør, at det er svært at gøre noget, der volder stort besvær eller kan tvinge websiden i knæ, er det ikke ofte brugt.

Men har du et stort site med mange bevægelige dele, som skal være online 24/7. Eller også skal du lave store ændringer i designet, måske med helt ny kildekode, plugins og tema. Her er det relevant med et staging site.

Der er kort sagt to use-cases for et staging site

1) Vedligeholdelse af en kompleks webside, der ikke tåler nedetid eller driftforstyrrelse. Her vil det rigtige (man kalder det produktions websiden) site og klonen (staging websiden) konstant køre og opdateres sideløbende med hinanden, hvor klonen modtager opdateringer eller ændringer først. Når alt er som det skal være, modtager produktions websiden dem også. Det er en slags forsikring.

2) Når du skal have lavet et nyt site, eller store designmæssige ændringer på det eksisterede, der ikke må have nedetid.

Hvordan foregår det, når man bruger et staging site?

Normalvis bruger man et subdomæne til sit staging site, såsom staging.minwebside.dk, hvor minwebside.dk altså er produktions websiden. For at undgå at uvedkomne forvilder sig ind på staging siden, kan man med fordel blokere for adgang for alle, der ikke er tilknyttet internettet virksomhedens IP adresse. En anden løsning er at kodeordsbeskytte hele websiden. Begge løsninger håndteres via .htaccess filen, der eksisterer helt separat fra din WordPress installation

Sådan foregår det rent praktisk

Når du kontakter mig og siger, at du skal bruge et staging site, så finder vi sammen ud af hvilken løsning, der giver mest mening for dig. Hosting af sitet er inkl. i prisen for Webmaster Service Premium, men arbejdet i at rådgive og oprette servicen afregnes på klippekort basis

closearrow-circle-o-downellipsis-v linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram