webmaestro

Spam tjek af domæne og webserver

Der bliver holdt øje med at dit domæne og/eller IP adresse på webserver holder sig fri fra globale spamlister. der ellers kan blokere for besøgene og mail levering

Af forskellige organisationer verden over, vedligeholdes der en række databaser med information om hvilke IP-adresser og hvilke domæner, der spammer eller på anden vis udfører uetisk aktiviteter på nettet.

Email udbydere, søgemaskiner og andre instanser bruger disse lister til at vide, hvilke domæner og IP addresser, der skal sorteres fra. Sorteres dine emails fra hos dine kunder? Så er der en god chance for, at dit domæne eller email server er registreret i en spam database.

Hvis din IP eller domæne ender derpå, siges det, at den er blacklisted.

Hvordan bliver man blacklisted?

Her er de to største grunde til at blive blacklisted:

  • Shared hosting: Her deles der IP adresse med tusindvis af andre brugere. Nogle af disse spammer og andre er blevet hacked og spammer derfor, uden at vide det. Det gælder både websider og email servere, og alle på IP'en bliver sat i samme bås.
  • Hacked webside: Når en webside er hacked kan du risikere, at hackerne har privilegier til at gøre præcis hvad de vil. Email spam, hacker kampagner, SEO-spam og DDoS angreb. Denne aktivitet registreres som spam.

Hvordan forhindres blacklisting?

Blacklisting forhindres med en kombination af risiko-mitigering, perdefinerede procedurer og monitorering. Blacklisting er ikke alvorligt, hvis det opdages øjeblikkeligt og man derpå har en plan klar for udredningen.

Risiko formindskes ved have solid sikkerhed, men kan ikke gøre så meget for at forhindre, at det sker, hvis du anvender shared hosting (det gør 98%). Vi kan slå alarm, når det sker, så problemet hurtigt kan løses. At vide besked er halvdelen af kampen.

Med VPN hosting undgår man helt den problemstilling med at bekymre sig om, hvad de andre gør på IP'en.

closearrow-circle-o-downellipsis-v linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram